SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Idla
Föreningen Idla startade verksamhet i sin nuvarande form år 2001. Dessförinnan fanns en kamratförening, Idlaföreningen, som bildades redan 1969. Till den nya Idla-organisationen överfördes också den verksamhet som Föreningen Ernst Idlas Vänner hade bedrivit bl.a. med uppgift att bevara, utveckla, dokumentera och sprida kunskap om Ernst Idlas rörelselära och i anslutning därtill främja utbildning, undervisning och vetenskaplig forskning.

 

Antalet medlemmar är omkring 280. För att delta i Idlaverksamheten måste man vara medlem i föreningen.  Man kan också vara stödjande medlem. Föreningen Idla är en gymnastikförening i Gymnastikförbundet Öst, som hör till en region inom Gymnastikförbundet under Riksidrottsförbundet. Därigenom får föreningen bidrag för verksamhet inriktad på barn och ungdomar mellan 7 och 25 år.

 

Viktigt för rörelsens fortlevnad är att engagera nya deltagare, särskilt barn, och att rekrytera nya ledare. Föreningen lägger därför ner stort arbete på att marknadsföra nyttan och glädjen med Idlaträning och att utbilda och vidareutveckla ledare.

 

Föreningen anordnar varje år träning för kvinnor och män, barn och ungdomar på olika platser i Stockholm med omnejd. Ungdomar erbjuds delta i ett sommarläger och för vuxna ordnas träning i varmare klimat under en höstvecka. Förutom träning i olika former och på olika platser anordnar föreningen kamratträffar, filmvisningar, utflykter, m.m.

 

Alla som tränar måste vara medlemmar i föreningen (200:- per år, 120 :- för barn och unga).

Organisationsnummer 802406-8168

Plusgirokonto 509455-2

Swish 123 259 2327

 
Följ oss på Instagram