Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Idlas hemsida!
 
Reportage ifrån kamratträffen på Grinda!
2019-06-03 21:12
Grinda

En försommarmorgon onsdagen den 22 maj samlades vi, ett tjugotal Idlamedlemmar, vid Strömkajen nedanför Grand Hotell. Vårt mål för dagen var att med Vaxholmsbåten Saxaren åka ut till ön Grinda i Stockholms skärgård. Vädret var oss nådigt, solen lyste från en klarblå himmel och lufttemperaturen hade redan vid niotiden klättrat en bit över tjugu grader i skuggan. Väl ombord på båten placerade vi oss valfritt både inom- och utomhus. Sjöresan skulle ta drygt två timmar.

Att sitta på övre akterdäck, lite blåsigt, men så njutbart. I början se Stockholm från sjösidan, sedan successivt avlösas av innerskärgårdens öar, både med och utan permanenta bostäder och fritidshus från olika tidsepoker, för att slutligen via Vaxholm efter drygt två timmars båtresa stiga iland på södra Grinda. Här mötte oss gröna ängar och fågelsång. Slutmålet på ön var Grinda Wärdshus där beställda dubbelsmörgåsar med laxröra dill och citron väntade på oss.

Det finns olika vägar/stigar för att ta sig från båten till värdshuset, bland annat en naturstig som både går genom skog och längs strandkanter. Naturstigen bjöd på blandskog, lövträd med nyutslagna löv och tallar, granar och blåbärsris. Det finns belägg för att ön har varit bebodd sedan medeltiden.

Efter några timmars vistelse på ön var det dags att bege sig till båten för hemfärd igen. Så skönt att ha vistats i naturen, att få höra naturens ljud, fågelsång, skogens brus, vattnets och vågornas lugnande skvalpande istället för att höra stadens larmande trafikbrus. 

Ett stort varmt tack till arrangörerna Gun, Suzanne och Birgitta! 


Vid pennan Berit Hellsten

Barnlägergdag på Gålö 8 augusti.
2019-04-26 11:55

BARNLÄGERDAG 8 augusti


Det anordnas en barnlägerdag torsdagen den 8 augusti. Barnlägerdagen är en dag för dig som tränar Idla i någon av våra barngrupper och är mellan 6-8 år och är sugen på att vara på läger. Barnlägerdagen är en dag fylld av lek, bus, bad, god mat och IDLATRÄNING tillsammans med ledare och lägergänget som redan är på plats ute på Gålö. Till Gålö tar du dig enkelt med bil via Nynäsvägen, Dalarövägen. Möjlighet att åka kommunalt finns också. Ungefärlig lämningstid på Gålö är 10.00 och hämtas gör daglägerbarnen ungefär vid kl 20.00. Anmälan gör du genom att betala 300 kr. När ditt barn är anmält får du mer information hemskickat. Anmälan finner hittar på översta blåa raden på Hemsidan. Anmälan Barnlägerdagen, välj sedan fliken Barn.


Ansvarig ledare under lägret är Rebecca Remnélius.


Träningsresa till Cypern hösten 2019
2019-04-23 16:27

Carina Lindqvist har satt ihop en träningsresa till Aktea i Ayia Napa på Cypern med utresa den 14 oktober och hemresa den 21 oktober.
Du finner all information om resan samt hur man anmäler sig genom att KLICKA HÄR
OBS! Snabbt svar önskas om du vill följa med.  Meddela till
Carina Lindqvist carina.lindqvist@gmail.com 
mobil 0702532232

Rapport ifrån kamratträffen på Nationalmuseet!
2019-04-09 09:59
Nationalmuseet
Onsdagen den 20 februari hade Föreningen Idla en kamratträff på Nationalmuseet. Här kan du läsa en rapport ifrån besöket. KLICKA HÄR
Idla sommarläger på Gålö 2019/Fullbokat!
2019-03-04 09:00


OBS! Nu är det dags att slutbetala lägerveckan. Senast den 28 juni önskar vi betalning för de barn som är anmälda. Kr 3500:- .Betalningen gör du genom att klicka på fliken "betalning sommarläger" högst upp på hemsidan.  Dags att anmäla sig till vårt omåttligt populära sommarläger för barn födda 2010 och tidigare! Som vanligt blir det läger vecka 32, den 5-11 augusti. Vi huserar i vanlig ordning i naturskön miljö på Gålögården, Gålö, ca 40 minuters bilfärd från Stockholm city.

En lägervecka innebär Idlaträning i solen på gröna ängar, bad vid den närliggande stranden, lek, samvaro med Idlakompisar, ledare och assistenter, samt fantastisk hemlagad mat tillredd av vårt härliga matlag. På dagarna växlar vi träning med fritid, på kvällarna har vi gemensamma kvällsaktiviteter följt av kvällsmål och mysstund med högläsning innan vi kryper till sängs. Tre huvudledare och ca 8 ungdomsledare kommer finnas till förfogande för att ditt barn ska ha en alldeles fantastisk sommarvecka på läger.

Missa inte att anmäla ditt barn till sommarens höjdpunkt redan nu. Platserna går åt som smör i solsken och det är först till kvarn som gäller. Anmälan görs under fliken Gålö sommarläger 2019 i huvudmenyn. I samband med anmälan betalas anmälningsavgiften 500 kr via kortbetalning. Resterande lägerkostnad 3500 kr betalas enligt senare instruktion, efter anmälan.

 

/ Lägerledarna genom lägeransvarig Rebecca Remnélius
Program för vuxna vårterminen 2019
2018-11-30 11:07
Vårens program för vuxna är nu klart.
Vårens träningsprogram för vuxna startar den 7 januari. Du finner programmet genom att KLICKA HÄR

Vi hälsar alla varmt välkomna!
Idla på Instagram
2018-06-19 12:44
Följ våra ledare för barn- och ungdomsträningen när de förbereder träningarna, våra uppvisningar och allt annat skoj som händer backstage på Idla: instagram.com/foreningenidla/
Bollar och träningskläder
2017-10-12 12:45

Röda och vita bollar finns att köpa hos Varsam och hos Tress Sport och Lek:

Varsam Kungsgatan 59, tel 08-730 32 45 www.varsam.se

Klicka på Lek/Idrott och Skola, sedan Gymnastik i listan till vänster. Välj gymnastikbollar, enfärgade, art. nr L639 400g Röd nr 7 eller Vit nr 1. Pris 120 kr.

Tress Sport och Lek www.tress.com Klicka i "Vad söker du"-rutan? Välj gymnastikboll, röd. Välj gymnastikboll F.I.G. Röd art. nr 445401 Vikt 400g diameter 19 cm  eller Vit art.nr 445303. Pris 115 kr.

 Barnens röda dräkter finns att köpa online, tex hos Sportbutiken Linnea som finns här: länk 

Modellen på dräkten heter 40097 och färgen ska vara röd. Dräkten är liten i modellen – för en 7-åring som normalt har storlek 128/134 passar dräkten 8-10 år. 
Notera: Dräkterna finns nu åter i lager.
 
Instagram