Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Idlas hemsida!
 
Utomhusträning för barn har startat.
2020-05-11 15:00
Bilder ifrån lördagens utomhusträning i Hässelby
En glädjande nyhet! Idlaträning utomhus för barn från 6 år hölls i helgen i Vaxholm, Konradsberg, Tyresö och Hässelby. Meningen är att dessa utomhusträningar skall forsätta ett antal veckor i maj.
Nytt nr av Idla Nytt
2020-04-02 11:50
Varsågod här kommer ett nytt nr av Idla Nytt. 
Idla träningen våren 2020 inställd
2020-03-18 18:02

 Idla träningen våren 2020 inställd


  • Vuxenträningen fortsätter att vara inställd hela våren 2020
  • Barn/ungdoms träningen ställs in fr o m 19 mars och hela vårterminen 2020
  • Samträningen för barn/ungdomsgrupperna den 28 mars ställs in
  • Våravslutningen 26 april ställs in

Föreningens beslut grundar sig på risk för smittspridning av Corona.

Vi nås idag av många nyheter kring Coronaviruset och många gymnastik- och idrottsföreningar ställer in träningar tillsvidare. Igår tog vi emot information från Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) att de håller stängt för såväl undervisning som för externa hyresgäster.

Tag hand om er och håll kontakt med era Idla vänner på lämpligt sätt.  Vi ska alla tillsammans hjälpas åt att minska smittspridningen. Att våren är på väg är ändå något att se fram emot.


Styrelsen

Föreningen Idla

 

Information till Föreningen Idlas medlemmar.
2020-03-15 17:12

Vuxenträningen inställd 14 – 28 mars 2020

 

Föreningen Idla ställer in vuxenträningen på GIH och Immanuelskyrkan under tiden 14 mars till i första hand 28 mars. Beslutet är taget eftersom smittorisken för Coronaviruset anses vara högre för äldre än yngre.     

 

Vad gäller barn/ungdomsträningen avvaktar styrelsen eventuella beslut från myndigheter och kommunerna Stockholm, Sollentuna, Tyresö och Vaxholm om att stänga skolorna.  Om skolorna stänger kommer Idlaträningen att ställas in.

Det är viktigt att ledarna informerar barnen och deras föräldrar att ta del av och följa rekommendationerna på  Folkhälsomyndigheten och Gymnastikförbundets hemsidor om utvecklingen gällande Coronaviruset.

Folkhälsomyndigheten ser nu tecken på samhällsspridning av covid-19 och uppmanar alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga som snuva och halsont, att stanna hemma och undvika sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

 

Under perioder då influensavirus och annan smitta sprids ska vi vara extra noga med hygienen;

·       att tvätta händerna ofta, länge och noggrant med tvål och varmt vatten

·       undvika att röra vid ansiktet eller ögon

·       hosta och nysa i armvecket

·       framförallt, stanna hemma om du har symtom.

 

Stanna hemma från träningen om det finns några tecken på ovanstående symtom.

 

Följ vår information på hemsidan www.idla.se. Välkommen att kontakta mig på telefon 076 546 6314 eller via email idakarin.ro@gmail.com. Ni kan också vända er till våra Idlaledare och styrelsen.

  

Tag väl hand om er och följ råden hur vi på bästa sätt motverkar att bli smittade och att Coronaviruset inte sprids. 

 

Åse Rognmo, ordf Idla
På styrelsens vägnar     

 

Karolinska Universitetssjukhuset – än en gång
2020-03-15 17:05


Det är en imponerade, nästan ofattbar satsning på konstutsmyckning som möter oss under vår guidade vandring genom bara en liten del av sjukhuset. Tack vare Procentregeln, beslutad av riksdagen 1937, att 1% av byggnadskostnaderna skall användas till inköp av konst har nu 118 miljoner kronor avsatts. Därmed är detta den största satsningen på konst i offentlig miljö

 

50 konstnärer har inbjudits för att skapa olika miljöer, nya konstverk har köpts in och äldre konst har hämtats från det tidigare sjukhuset.

 

Vi började med det allra minsta, Cecilia Levys papperskonst gjort av bladen i gamla böcker. T.o.m. texten finns fortfarande med i de lövtunna tekopparna och i tekannan.

I ytterligare 15 montrar finner man hennes olika pappersblommor.

 

Det allra största konstverket möter oss i entréhallen ”Stenbrottet” av Andreas Eriksson.

Han erbjöds en stor tom vägg, som var baksidan på hissarna. Höjden var 11 meter och ingen ateljé kunde rymma en duk med den höjden.  Då valde han ett fabriksgolv, där han rullade ut duken och kunde krypa runt och måla. Konstverket tog flera år att färdigställa. Han blev överväldigad när han för första gången såg motivet på sin rätta plats.

 

I forskningsbyggnaden möts vi av konstverket ”Transkription” av duon Ikka Isaksson och Inger Bergström. Det är ett magiskt trick för ögat och en optisk förvirring. Med speglande ytor och flera skikt av färgfält blir det en synvilla med en skenbar oändlighet. Mellan färgfält som försvinner i oändlighet uppåt syns du själv.

 

Slutligen har vi kommit till den stora Sune Bergströms aula med den 46 m långa och 3 m höga gobelängen sydd med brandsäker tråd. Inget material i hela sjukhuset är brännbart!

”Ready to tell all” av Miriam Bäckström. Motivet är en låtsaspublik och en onödighetens parad med märkliga prylar som vaser, leksaker och kitsch. Det behövs timmar och åter timmar för att söka sig igenom allt myller.

 

Tack Birgitta Gedeborg för att du ordnade ytterligare en visning på Karolinska Universitetssjukhuset för oss sju Idla-kamrater, som missade höstens besök.

 

Så tacksamma att vi avslutade besöket med väldigt goda kakor på ”Vetekatten” i sjukhuset.

 

Vid kameran och pennan

Louise Lyberg

Idlaläger 2020 – 3-9 augusti på Gålö!
2020-02-16 09:00

Nu är anmälan öppen till vårt omåttligt populära sommarläger för barn födda 2011 och tidigare! Som vanligt blir det läger vecka 32, den 3-9 augusti. Vi huserar i naturskön miljö på Gålögården, Gålö, ca 40 minuters bilfärd från Stockholm city. En lägervecka innebär Idlaträning i solen på gröna ängar, bad vid den närliggande stranden, lek, samvaro med Idlakompisar, ledare och assistenter, samt fantastisk hemlagad mat tillredd av vårt härliga matlag. På dagarna växlar vi träning med fritid, på kvällarna har vi gemensamma kvällsaktiviteter följt av kvällsmål och mysstund med högläsning innan vi somnar gott. Minst tre huvudledare och ca 8 ungdomsledare kommer finnas till förfogande för att ditt barn ska ha en alldeles fantastisk sommarvecka på läger.

Missa inte att anmäla ditt barn till sommarens höjdpunkt redan nu. Platserna går åt som smör i solsken och det är först till kvarn som gäller. I samband med anmälan betalas anmälningsavgiften 500 kr via kortbetalning. Resterande lägerkostnad 3500 kr betalas enligt senare instruktion.


OBS!

- Då det är högt tryck på lägerplatserna kommer vi att prioritera att barn som är aktivt tränande medlemmar får plats på lägret.

- Om du vill anmäla ditt barn till reservplats då platserna redan är slut skicka ett mail till rebecca.remnelius@gmail.com så sätts ditt barn på reservlista och kan få möjlighet att dela i det fall avbokning/-ar sker. 

- Behöver du ekonomiskt bistånd för att ditt barn ska kunna åka, skicka ett mail till rebecca.remnelius@gmail.com så skickar vi info om hur du kan söka fondmedel.

/ Lägerledarna genom lägeransvarig Rebecca Remnélius


BOKNINGEN TILL LÄGRET ÖPPNAS MÅNDAG 17/2


Klicka härVårens träningar för barn och ungdom startar 11 januari.
2020-01-09
Vårens träningsprogram för barn och ungdom startar den 11 januari och du finner det genom att 
Program för vuxna våren 2020, start 9 januari.
2019-12-20 08:00
Idla träning för vuxna
Vårens träningsprogram för vuxna  startar den 9 januari och du finner det genom att klicka här.
Rapport ifrån Gålölägret sommaren 2019
2019-12-17 16:00
Klicka här för att läsa Rebeccas rapport ifrån sommarens Gålöläger.
Erbjudande - IDLA Bollbok!
2019-09-18 11:15
Idla bollbok!
Lär dig mer om nyttan och glädjen med att använda boll i träningen.
Följ övningarna på DVD och läs de kompletterande texterna.
Författare:  Karin Törngren år 2015

Passa på att beställa boken ifrån Föreningen Idla genom att sätta in 75 kr på Plusgiro 50 94 55-2 eller SWISH 123 259 2327. 
Ange namn och postadress.

Program för vuxna vårterminen 2019
2018-11-30 11:07
Vårens program för vuxna är nu klart.
Vårens träningsprogram för vuxna startar den 7 januari. Du finner programmet genom att KLICKA HÄR

Vi hälsar alla varmt välkomna!
Idla på Instagram
2018-06-19 12:44
Följ våra ledare för barn- och ungdomsträningen när de förbereder träningarna, våra uppvisningar och allt annat skoj som händer backstage på Idla: instagram.com/foreningenidla/
 
Instagram